• Agenda:

  Zondag 19 augustus 2018
  9.30 uur, Irenekerk
  Voorganger ds. M. de Jager uit Haren
  Voorafgaand aan de dienst is er koffie, thee en fris

   

 • Jeugd en jongerenwerk

  De jeugd hoort er in de kerk helemaal bij. Vanaf het allereerste begin willen we jongeren betrekken bij de kerkgemeenschap en hen helpen bij de groei van hun geloof. Eerst zijn het de volwassenen die het vóór hen organiseren, maar naarmate ze ouder worden, worden ze uitgedaagd ook zelf actief mee te denken en activiteiten zelf (mee) uit te voeren.

  We hebben sinds 1 december 2014 een jeugdopbouwwerker, Anne Nijland-Baljeu.  Zij is bezig om het jeugdwerk weer wat nieuw leven in te blazen.

  Voor meer informatie over de activiteiten van de jeugd, kun je kijken op hun Facebook pagina.

  Jeugdouderling Marije

   Ik ben met veel plezier begonnen als jeugdouderling voor onze gemeenschap. We hebben met elkaar veel dingen opgezet die nu nog blijvend zijn maar ook dingen die weer vergaan zijn. Ook dat mag. Omgang met de jeugd in deze tijd voor de ‘saaie’ kerk is niet altijd makkelijk. Toch denk ik dat we er mogen/moeten zijn voor onze jeugd. Ze zijn niet altijd zichtbaar in de kerkdiensten maar ze zijn er wel. Ze denken zeker wel na over geloof en God. In de lekker belangrijk en @home groepen is dit merkbaar. In een interview las ik een gesprek tussen een jeugdige en een ouder iemand. De jeugdige merkte op dat hij het prettig vond dat er een beamer was en af en toe een band. Dit maakte voor hem de dienst bereikbaarder. Maar het belangrijkste vond hij dat hij gezien werd. En dat is wat wij als gemeenschap kunnen/moeten doen voor onze jeugd. Gezien/Geliefd voelen zijn de meest waardevolle elementen in het leven van kinderen en mensen.

  Het meest waardevolle aan de kerkenraad vond ik dat alles daar bespreekbaar is. Dat het een plek is waar je mag uitvinden, falen en goede dingen met elkaar bereikt. Ook het aanstellen van een jeugdwerker en al die dingen die nodig zijn voor de jeugd om aan te schaffen, te mogen doen is nooit een probleem geweest. We vinden met elkaar de jeugd belangrijk. De toekomst….hoewel wij met elkaar natuurlijk de toekomst zijn. In de werkgroep Jeugd bespreken wij de activiteiten voor de jeugd. Uiteraard blijft deze groep bestaan. We werken samen met de cluster gemeenten en ook dat is nodig. Het is fijn voor kinderen om ze te kunnen laten zien dat er meer kinderen zijn die geloven in een God die in deze wereld zover weg lijkt te zijn. Het CWJ weekend was hier een goed voorbeeld van. Zien dat er meer is dan alleen onze gemeente en onze activiteiten.

  Nogmaals heel hartelijk bedankt in het gestelde vertrouwen in mij de afgelopen 7 jaar.

  Hartelijke groet, Marije van der Woude

  Kliederkerk Impressie van een bijna-bejaarde

  Ik dacht, laat ik eens een kijkje nemen bij de Kliederkerk. Het is zondagmiddag, 11 maart, half vier.

  Ik kom binnen in een net fris geschilderd gebouw Irene. Ik zie een poppenkast staan en een paar vaders ontfermen zich over laptop en muziek. Een oud gevoel kruipt over me. Ik ken dat van toen ik nog een kind was. “Er gaat iets gebeuren.” Er staan blauw opgemaakte cakejes klaar. Thee, koffie, ranja. Er heerst een gezellige drukte. Kinderstemmen. Ouders met kinderen komen binnen.

  Wat is dit toch leuk. Wat is dit toch mooi. Kinderen die meteen beginnen te rennen, want – zo zijn kinderen van alle tijden – zij weten “er gaat iets gebeuren”!

  Anne Nijland opent het gebeuren. Ze vraagt waar de kinderen vandaan komen: Bierum natuurlijk, Spijk, ’t Zandt, Loppersum, Zeerijp. Ik geloof dat ik niks gemist heb. Ze bidt en dankt God dat we hier met zoveel kinderen bij elkaar kunnen zijn, dat we het goed zullen hebben met elkaar en dat God er zelf bij is. Astrid Pestman zingt het welkomstliedje voor. We zingen nog een mooi liedje met prachtige plaatjes van dieren op de beamer. Ook al ken je de liedjes niet – je zingt ze zo mee.

  En dan het Bijbelverhaal: over de schepping. En in de poppenkast kunnen we zien wat God allemaal heeft geschapen. We zingen nog wat en dan …

  Is het de hoogste tijd om wat te gaan DOEN:

  Even afkoelen in de knuffelhoek bij de knuffeldieren. Of juist op skippyballen en –dieren kijken welk dier het snelste is. Of een kous volstoppen met potaarde en zaadjes. In een bekertje doen. Oogjes erop plakken. En de kous omgekeerd in het bekertje doen, zodat de zaadjes bovenin zitten. Thuis water geven en dan begint het gras te groeien als een heuse kuif. Je kunt ook op de grond gaan liggen op een stuk papier. Je omtrek door iemand laten trekken. Daarna kun je je eigen figuur als schepsel van God inkleuren. Je kunt ook in een spiegel kijken en je eigen portret tekenen. Als ‘gelijkenis’ van God. Een geweldige middag. Helaas kon ik niet tot het einde blijven (soep en broodjes heb ik gemist, geloof ik). Maar wat een mooie middag. Dit heeft echt zin! Dit is iets geweldig goeds.

  AGENDA

  Juni (geen data doorgekregen)

  @Home (15-17 jaar) bij Jake Schimmel in Spijk, Hoofdweg-Zuid 7 om 20.00 uur Met behulp van multimedia en spelletjes ontdekken we welke bijzondere personen in de Bijbel voorkomen en wat we vandaag van hun verhalen kunnen leren.

  Lekker Belangrijk (brugklas tot 15 jaar) in Irene om 19.30 uur Samen met de jongeren van Spijk leren over wat kerk en geloof kunnen betekenen in ons leven.

   

   

   

   

   

   InterNET

  De kerk is online ook goed vertegenwoordigd. Je kunt ons bijvoorbeeld volgen op Facebook of de goed bijgehouden website bekijken. Op Facebook staan met name activiteiten, aankondigingen van (bijzondere) diensten, foto’s van (jeugd-)bijeenkomsten of berichten van andere kerkelijke en/of dorpszaken. Deze persoonlijke pagina van de kerk is ook te bekijken voor wie geen Facebook heeft. Typ in uw internetzoekmachine ‘Facebook Kerk Bierum-Holwierde-Krewerd’ in en u kunt alles bekijken!