• Agenda:

  Zondag 17 februari 2019,
  9.30 uur  Irenekerk
  Voorganger: Ds. W.K. Spoelstra-Postmus uit Spijk
  Voorafgaand aan de dienst is er koffie/thee/fris

   

   

   

 • Jeugd en jongerenwerk

  De jeugd hoort er in de kerk helemaal bij. Vanaf het allereerste begin willen we jongeren betrekken bij de kerkgemeenschap en hen helpen bij de groei van hun geloof. Eerst zijn het de volwassenen die het vóór hen organiseren, maar naarmate ze ouder worden, worden ze uitgedaagd ook zelf actief mee te denken en activiteiten zelf (mee) uit te voeren.

  Voor meer informatie over de activiteiten van de jeugd, kun je kijken op hun Facebook pagina.

  Ten tijde van dit schrijven staat Kerst voor de deur en het nieuwe jaar moet zich nog voor ons ontvouwen. Vooral de jeugd kijkt uit naar de twee weken vakantie die voor hen ligt. En natuurlijk het gezellig samenzijn met familie en vrienden. En het kerstverhaal; hoe kijken zij naar Kerst. Is het nog een verhaal waar ze geloof uit halen. Soms denk ik het niet, en gaan ze mee omdat wij als ouders dat nu eenmaal zo nodig vinden. Maar toch…. ergens blijft er iets hangen in de hoofden van onze kinderen. Soms betrap ik hen erop als ze gedachteloos een kerstliedje aan het hummen of zingen zijn. Of toch nog even een kerstboekje onder de boom halen om ‘s avonds in hun bed te lezen. En de vragen die ze hierover stellen, en aan het licht brengen, waardoor ik zelf ook weer gedwongen wordt om hierover na te denken. De kinderen van nu nemen niet alles klakkeloos over voor waar. En dat is maar goed ook!

  Door de 30+ groep kwam ik in aanraking met Alain Verheij. Hij is een onafhankelijke theoloog met een hedendaagse blik op religie en beschrijft deze met zijn scherpe pen in diverse verhalen. Eerder dit jaar kwam zijn boek ‘God en ik’ uit, tijdens de Nacht van de Theologie bekroond met de titel Beste Theologische Boek van 2018. De jonge theoloog weet probleemloos een breed publiek aan te spreken. Hij schreef een kerstverhaal voor Avanti. Het kerstverhaal anno 2018. Een prachtig geschreven verhaal wat zeker de moeite waard is om te lezen. Ik heb er voor gekozen om hem niet hier af te drukken. Je kunt hem vinden op het internet.

  Hieronder een brief van twee jonge enthousiaste dames. Een mooie samenwerking van ons cluster. Wij als werkgroep Jeugd worden hier erg blij van.

  Namens de werkgroep Jeugd, Marije van der Woude
  ————————————————————————————-

  Beste allemaal,

  Wij zijn Marjolein Rijkens (23 jaar) en Rienke Feitsma (25 jaar) wij komen uit de PKN Gereformeerde kerk van ’t Zandt- Godlinze en wij willen een nieuw project gaan opstarten. Wij merken in onze omgeving en bij onszelf dat we graag vernieuwing zouden zien in de invulling van kerkdiensten. De familiedienst in ‘t Zandt afgelopen zomer was daarvoor een inspiratie en hier willen we graag op voortborduren. Ons idee is om muzikale begeleiding te combineren met een inspirerende spreker, waarbij we hopen dat dit de jeugd (en iedereen) aanspreekt.

  Dit project houdt in dat we zo’n 4 keer per jaar een regio dienst gaan organiseren. Dit zal groter zijn dan het cluster, om op deze manier zo veel mogelijk mensen bij elkaar te brengen. We willen dit organiseren met een vaste groep en een aantal roulerende mensen vanuit verschillende kerken. Op deze manier kan eenieder een bijdrage leveren om de kerkdiensten meer bij hem/haar te laten passen.

  We willen deze kerkdiensten organiseren in de Vredekerk van Loppersum, dit is centraal gelegen en hier is veel ruimte. We willen dit samen met jou/u/ jullie doen? Heb jij zin om ons te helpen of heb je een leuk idee, laat dit ons dan weten. De eerste regio dienst zal plaatsvinden op zondagavond 3 februari 2019 met de huisband van Ten Boer en een inspirerende spreker. Wil(len) jij/u/jullie ons helpen? Stuur dan even een berichtje, bel ons of geef dit door aan de jeugdouderling in jouw gemeente.
  Groetjes Marjolein en Rienke

  Rienke: 06-22844417 of rienkefeitsma@gmail.com
  Marjolein: 06-37556936 of marjoleinrijkens@gmail.com

  ————————————————————————————-

  AGENDA

   

  Jeugdwerk:

  De bijeenkomsten zijn weer ingedeeld voor 2019! Ds. Schimmel en ik hopen natuurlijk dat jullie allemaal weer van de partij zullen zijn. Zonder tegenbericht zal Lekker Belangrijk in gebouw Irene zijn en @Home bij ds. Schimmel thuis.

  Lekker Belangrijk (leeftijd 12-14 jaar)

  Op de volgende donderdagen hopen wij elkaar weer te ontmoeten:

  14 en 28 februari
  21 maart
  11 april

  Tijd: 18.30 tot 19.30 uur.

  @Home (leeftijd 5-17)

  Op de volgende vrijdagen zijn jullie welkom bij ds. Schimmel:

  1 en 15 februari
  1 en 22 maart
  12 april
  10 mei

  Tijd: vanaf 18.30 uur.

  Wij zullen het seizoen met zijn allen afsluiten op donderdag 9 of vrijdag 10 mei. Datum, tijd en plek zullen we nog met elkaar afspreken.
  Het was erg leuk om met elkaar Sinterklaas te vieren op donderdag 6 december jl. De stemming zat er goed in. Wij hopen dat wij de afsluiting net zo uitbundig zullen kunnen beleven met elkaar. Maar eerst: wens ik ons allemaal hele fijne catechisatiebijeenkomsten toe in Spijk en Bierum!!!!!!! Gerard Knol

  Kliederkerk  (Impressie van een bijna-bejaarde)

  Ik dacht, laat ik eens een kijkje nemen bij de Kliederkerk. Het is zondagmiddag, 11 maart, half vier.

  Ik kom binnen in een net fris geschilderd gebouw Irene. Ik zie een poppenkast staan en een paar vaders ontfermen zich over laptop en muziek. Een oud gevoel kruipt over me. Ik ken dat van toen ik nog een kind was. “Er gaat iets gebeuren.” Er staan blauw opgemaakte cakejes klaar. Thee, koffie, ranja. Er heerst een gezellige drukte. Kinderstemmen. Ouders met kinderen komen binnen.

  Wat is dit toch leuk. Wat is dit toch mooi. Kinderen die meteen beginnen te rennen, want – zo zijn kinderen van alle tijden – zij weten “er gaat iets gebeuren”!

  Anne Nijland opent het gebeuren. Ze vraagt waar de kinderen vandaan komen: Bierum natuurlijk, Spijk, ’t Zandt, Loppersum, Zeerijp. Ik geloof dat ik niks gemist heb. Ze bidt en dankt God dat we hier met zoveel kinderen bij elkaar kunnen zijn, dat we het goed zullen hebben met elkaar en dat God er zelf bij is. Astrid Pestman zingt het welkomstliedje voor. We zingen nog een mooi liedje met prachtige plaatjes van dieren op de beamer. Ook al ken je de liedjes niet – je zingt ze zo mee.

  En dan het Bijbelverhaal: over de schepping. En in de poppenkast kunnen we zien wat God allemaal heeft geschapen. We zingen nog wat en dan …

  Is het de hoogste tijd om wat te gaan DOEN:

  Even afkoelen in de knuffelhoek bij de knuffeldieren. Of juist op skippyballen en –dieren kijken welk dier het snelste is. Of een kous volstoppen met potaarde en zaadjes. In een bekertje doen. Oogjes erop plakken. En de kous omgekeerd in het bekertje doen, zodat de zaadjes bovenin zitten. Thuis water geven en dan begint het gras te groeien als een heuse kuif. Je kunt ook op de grond gaan liggen op een stuk papier. Je omtrek door iemand laten trekken. Daarna kun je je eigen figuur als schepsel van God inkleuren. Je kunt ook in een spiegel kijken en je eigen portret tekenen. Als ‘gelijkenis’ van God. Een geweldige middag. Helaas kon ik niet tot het einde blijven (soep en broodjes heb ik gemist, geloof ik). Maar wat een mooie middag. Dit heeft echt zin! Dit is iets geweldig goeds.

   

   InterNET

  De kerk is online ook goed vertegenwoordigd. Je kunt ons bijvoorbeeld volgen op Facebook of de goed bijgehouden website bekijken. Op Facebook staan met name activiteiten, aankondigingen van (bijzondere) diensten, foto’s van (jeugd-)bijeenkomsten of berichten van andere kerkelijke en/of dorpszaken. Deze persoonlijke pagina van de kerk is ook te bekijken voor wie geen Facebook heeft. Typ in uw internetzoekmachine ‘Facebook Kerk Bierum-Holwierde-Krewerd’ in en u kunt alles bekijken!