• Agenda:

  Zondag 25 februari 2018:
  9.30 uur, Irenekerk
  Voorganger: Drs. H. Hoekstra uit Emmen

 • Jeugd en jongerenwerk

  De jeugd hoort er in de kerk helemaal bij. Vanaf het allereerste begin willen we jongeren betrekken bij de kerkgemeenschap en hen helpen bij de groei van hun geloof. Eerst zijn het de volwassenen die het vóór hen organiseren, maar naarmate ze ouder worden, worden ze uitgedaagd ook zelf actief mee te denken en activiteiten zelf (mee) uit te voeren.

  We hebben sinds 1 december 2014 een jeugdopbouwwerker, Anne Nijland-Baljeu.  Zij is bezig om het jeugdwerk weer wat nieuw leven in te blazen.

  Voor meer informatie over de activiteiten van de jeugd, kun je kijken op hun Facebook pagina.

  AGENDA

  Februari 2018:

  • @Home (15-17 jaar ) bij Jake Schimmel in Spijk om 20.00 uur: 1 februari en 15 februari
  • Lekker Belangrijk (brugklas tot 15 jaar): 8 februari om 19.15 uur in Irene te Bierum en 22 februari om 18.30 uur in Spijk (Hoofdweg Zuid 7).
  • Winterkamp (brugklas tot 18 jaar) te Bierum: 16 tot 18 februari

  JeugdKAMP

  Informatie over het kamp van de jeugd: 16 – 18 februari 2018

  Lieve mensen,

  Ieder jaar gaan we met de jongeren van Lekker Belangrijk en @Home op kamp, maar dit jaar gaat het net even anders dan normaal.

  Dit jaar zullen er ongeveer 40 jongeren vanuit heel Nederland naar Bierum komen om kamp met onze jongeren te houden. Zij komen van de CWJ. Dat is de jongerenafdeling van de Charismatische Werkgemeenschap Nederland (CWN). Deze interkerkelijke werkgemeenschap (niet gelieerd aan een pinksterbeweging o.i.d.) organiseert ieder jaar conventies en kampen rondom thema’s waarbij het werk van de Heilige Geest centraal staat, omdat dit voor de meeste kerkgangers een onderwerp is dat veel vragen oproept.

  Het Winterkamp, dat binnen de CWJ ‘Winter Wonder Weekend (WWW)’ genoemd wordt, is bedoeld om jongeren ook in de winter samen te laten komen, én om hen te laten ontdekken hoe het er in andere (met name PKN-)kerken en op andere plekken in ons land aan toe gaat. Dat vindt in 2018 dus met toestemming van de kerkenraad in Bierum plaats, van vrijdag 16 t/m zaterdag 18 februari.

  Wat zullen jullie hiervan merken?

  • Het meest zal het te merken zijn aan de zondagochtenddienst van 18 februari, die in samenwerking met de CWJ gehouden zal worden. Waarschijnlijk worden de liederen dan ook (deels) begeleid door een tienerband.
  • Maar ook zal gemeenteleden gevraagd worden om gastgezin te zijn, om één of meerdere tieners dan wel niet-Bierumse leiding voor één nacht onderdak te bieden. Ze nemen zelf luchtbed en slaapzak mee, dus het gaat vooral om een dak boven het hoofd en een ontbijtje de volgende ochtend.
  • En misschien zal de gemeente ook gevraagd worden of een aantal mensen een pan eten klaar kunnen maken voor de zaterdagavond, zodat we met elkaar een buffet klaarmaken voor de groep.
  • En mogelijk dat er dus ook wat meer tieners dan normaal in het dorp te zien zijn, als ze buiten een spel aan het doen zijn bijvoorbeeld.

  Het thema van het kamp is ‘Born this way’ n.a.v. het lied van Lady Gaga waarin ze zingt:

  ‘I’m beautiful in my way, ‘Cause God makes no mistakes, i’m on the right track baby, I was born this way.’

  Hartelijke groeten,

  Anne Nijland

   

   InterNET

  De kerk is online ook goed vertegenwoordigd. Je kunt ons bijvoorbeeld volgen op Facebook of de goed bijgehouden website bekijken. Op Facebook staan met name activiteiten, aankondigingen van (bijzondere) diensten, foto’s van (jeugd-)bijeenkomsten of berichten van andere kerkelijke en/of dorpszaken. Deze persoonlijke pagina van de kerk is ook te bekijken voor wie geen Facebook heeft. Typ in uw internetzoekmachine ‘Facebook Kerk Bierum-Holwierde-Krewerd’ in en u kunt alles bekijken!