• Agenda:

  Datum: 22 mei 2022
  Tijd: 9.30 uur
  Kerk: Irenekerk te Bierum
  Voorganger: Ds. G. Knol
  De dienst is online te volgen
  via deze link

 • Jeugd en jongerenwerk

  De jeugd hoort er in de kerk helemaal bij. Vanaf het allereerste begin willen we jongeren betrekken bij de kerkgemeenschap en hen helpen bij de groei van hun geloof. Eerst zijn het de volwassenen die het vóór hen organiseren, maar naarmate ze ouder worden, worden ze uitgedaagd ook zelf actief mee te denken en activiteiten zelf (mee) uit te voeren.

  Voor meer informatie over de activiteiten van de jeugd, kun je kijken op hun Facebook pagina.

  Catechisaties en gespreksgroepen

  De tienercatechese is weer begonnen en wordt, evenals vorig jaar, geleid door ds. Schimmel van Spijk-Losdorp. De tieners krijgen via de app te horen waar en wanneer.

  De gespreksgroep van 30 jaar en ouder komt 1x in de twee maanden bij elkaar. We gaan dan in gesprek met elkaar over een bepaald thema. Meestal is dit bij iemand van de 30+ groep thuis.

  Mocht jij niet uitgenodigd zijn, maar wel interesse hebben, neem dan even contact op met ds. Knol (gerardknol01@gmail.com of 06 20654594).

  Jeugdclubs en MAFF

  Kinderen van groep 5 t/m groep 8 zijn van harte welkom bij de jeugdclubs in Spijk. Ook jeugd uit Bierum is van harte welkom om hier naar toe te gaan. Voor de jongeren die al naar de middelbare school gaan, is er ook een clubgroep: Meet At Friday Friends (MAFF).

  Een clubavond ziet er als volgt uit: 
  Er is een korte opening, en daarna hebben we een gezellige avond met elkaar. 

  Het komende seizoen is er weer een leuk en afwisselend programma, met naast de clubavonden ook andere activiteiten en natuurlijk als afsluiting een kampweekend.
  Bij vragen kun je contact opnemen met Marleen Kooistra, mail of tel 06 18737725

  Update clubseizoen Jeugd Spijk/Losdorp/Bierum

  Op 24 september 2021 was voor ons een speciale en spannende dag want we begonnen weer met het club seizoen en hadden hiervoor een klein kampweekend georganiseerd.

  Na bijna een jaar geen clubavonden of andere activiteiten die we normaal organiseren, hadden we natuurlijk wel wat zorgen. Hebben de kinderen wel weer zin om naar club te gaan na zo’n lange periode?
  Onze zorgen waren voor niets geweest want we hebben nu bijna 70 kinderen op club; daar zijn we best wel trots op. We mochten gebruik maken van het voormalige schoolgebouw Fiepko Coolman.
  Na een welkomstwoord van onze nieuwe voorzitter Anneke, kon het dan feest dan echt beginnen.
  In kleine groepjes gingen we naar het Spieksterbos om daar te gaan lasergamen. Dit was een groot succes. Ondertussen werden er broodjes hamburger gebakken. Dit ging erin als een heerlijk lekkere warme hap. Nadat iedereen binnen was, werden de luchtbedden opgeblazen en konden we nog gezellig met z’n allen chillen. Jong en oud genoten ervan dat alles weer “gewoon” mocht doorgaan. De bedoeling was dat we ook zouden gaan slapen maar de jeugd was zo uitgelaten en enthousiast dat dit niet echt ging lukken. Ach wat maakt het uit. De kinderen hebben genoten en daar gaat het om. Na een lekker ontbijt was het toch echt tijd om weer op te ruimen en naar huis te gaan.

  Helaas werden de regels weer aangescherpt en konden we maar 3 keer een clubavond draaien. Door de maatregelen (u weet wel welke we bedoelen) kon de kerstviering helaas ook niet doorgaan. De kinderen hebben allemaal een kleine attentie en kerstkaart gekregen.

  Ook dit jaar zet het jeugdwerk zich weer in voor het jaarproject. Het jaarproject is nog steeds Stichting Het Open Hof.

  Als de Coronaregels het toelaten gaan we weer nacht zonder dak organiseren. Het sponsorgeld wat de kinderen hiermee op gaan halen komt ten bate voor Het Open Hof. Ook kunt u nog steeds de boeken inleveren bij Marleen Kooistra en Janny Pijper, deze worden verkocht en de opbrengst hiervan gaat ook naar het Open Hof.

  We hopen dat we in het nieuwe jaar toch weer leuke avonden te organiseren en wij als jeugdraad hebben al enkele projecten in gedachten.

  Het mooiste zou zijn dat we het clubseizoen kunnen afsluiten met een echt kampweekend in een kampeerboerderij ergens in Drenthe. 

  Denk om elkaar en blijf gezond !!! 

  De jeugdraad

   InterNET

  De kerk is online ook goed vertegenwoordigd. Je kunt ons bijvoorbeeld volgen op Facebook of de goed bijgehouden website bekijken. Op Facebook staan met name activiteiten, aankondigingen van (bijzondere) diensten, foto’s van (jeugd-)bijeenkomsten of berichten van andere kerkelijke en/of dorpszaken. Deze persoonlijke pagina van de kerk is ook te bekijken voor wie geen Facebook heeft. Typ in uw internetzoekmachine ‘Facebook Kerk Bierum-Holwierde-Krewerd’ in en u kunt alles bekijken!