• Agenda:

  Eredienst
  Datum: 4 juni 2023
  Tijdstip: 9.30 uur
  Kerk: Irenekerk
  Voorgangers:  Ds. G. Knol
  De dienst is online te volgen

 • Jeugd en jongerenwerk

  De jeugd hoort er in de kerk helemaal bij. Vanaf het allereerste begin willen we jongeren betrekken bij de kerkgemeenschap en hen helpen bij de groei van hun geloof. Eerst zijn het de volwassenen die het vóór hen organiseren, maar naarmate ze ouder worden, worden ze uitgedaagd ook zelf actief mee te denken en activiteiten zelf (mee) uit te voeren.

  Voor meer informatie over de activiteiten van de jeugd, kun je kijken op hun Facebook pagina.

  Het is 27 november de 1e zondag van advent, een periode waarin we onszelf voorbereiden op het kerstfeest. Advent komt van het Latijnse woord ‘adventus’, dat betekent komst. Met advent leven wij dus toe naar het kerstfeest, naar de geboorte (komst) van Jezus. Advent begint vier zondagen voor Kerst en iedere zondag steken we een extra kaars aan om uiteindelijk met kerst alle kaarsjes te ontbranden en de geboorte van Jezus te vieren

  Catechisaties en gespreksgroepen

  De tienercatechese is weer begonnen en wordt, evenals vorig jaar, geleid door ds. Schimmel van Spijk-Losdorp. De tieners krijgen via de app te horen waar en wanneer.

  De gespreksgroep van 30 jaar en ouder komt 1x in de twee maanden bij elkaar. We gaan dan in gesprek met elkaar over een bepaald thema. Meestal is dit bij iemand van de 30+ groep thuis.

  Mocht jij niet uitgenodigd zijn, maar wel interesse hebben, neem dan even contact op met ds. Knol (gerardknol01@gmail.com of 06 20654594).

  Jeugdclubs en MAFF

  Kinderen van groep 5 t/m groep 8 zijn van harte welkom bij de jeugdclubs in Spijk. Ook jeugd uit Bierum is van harte welkom om hier naar toe te gaan. Voor de jongeren die al naar de middelbare school gaan, is er ook een clubgroep: Meet At Friday Friends (MAFF).

  Een clubavond ziet er als volgt uit: 
  Er is een korte opening, en daarna hebben we een gezellige avond met elkaar. 

  Het komende seizoen is er weer een leuk en afwisselend programma, met naast de clubavonden ook andere activiteiten en natuurlijk als afsluiting een kampweekend.
  Bij vragen kun je contact opnemen met Marleen Kooistra, mail of tel 06 18737725

  Verslag kampweekend jeugdclub van Spijk/Losdorp/Bierum

  Vrijdagavond 10 juni 2022 zijn we vertrokken naar Kampeerboerderij De Riegheide te Schoonoord. Er gingen 65 kinderen mee en 11 man leiding. De leeftijdsgroep van de kinderen was 9 tot en met 16 jaar (vanaf groep 5).

  Nadat de slaapkamers waren ingedeeld en de bedden opgemaakt, was het tijd voor het 1e spel. De MAFF-groep (14 tot 16-jarigen) had een spel in het naastgelegen bos uitgezet en toen het eindelijk donker was konden we op zoek gaan naar de dader van de moord die even daarvoor gepleegd was. Bij terugkomst stond er iets lekkers op ons te wachten en natuurlijk bleef het nog lang onrustig.

  Toch was iedereen zaterdagmorgen al vroeg uit de veren en hebben we genoten van een heerlijk ontbijt dat we lekker buiten konden nuttigen. Aansluitend zijn we vertrokken naar Joy Time waar we genoten hebben van sport en spel maar ook een heerlijke lunch en als afsluiting patat! En wat had- den we er mooi weer bij.

  Ook deze avond was er door de MAFF een spel bedacht welke geschreven was op de leiding zelf. Aansluitend hebben we genoten van een broodje hamburger, marshmallows bij het kampvuur en muziek.

  Zondagochtend was het einde alweer in zicht. Na het ontbijt waren de kamers snel opgeruimd en was er tijd voor een kampdienst die er niet uit zag als een kerkdienst maar waarin we met elkaar een vlog hebben gemaakt over de 10 geboden. Daarna hebben we nog een spel in het bos gedaan en ge- noten van de heerlijke soep (met balletjes) en werd het alweer tijd om naar huis te gaan maar geluk- kig hebben we de foto’s nog.

  Iedereen die op welke manier ook meegeholpen heeft om kamp 2022 tot een succes te maken, dank je wel en we hopen alle kinderen (en vriendjes en vriendinnetjes) aankomend clubjaar weer terug te zien op club. Ook nieuwe kinderen zijn natuurlijk van harte welkom. Nu zijn er geen kinderen uit Hol- wierde/Krewerd, maar die zijn uiteraard ook van harte welkom.

  Vanuit Bierum waren er 10 kinderen mee. Hiepko en Gerdina waren mee als leiding.

  Update clubseizoen Jeugd Spijk/Losdorp/Bierum

  Op 24 september 2021 was voor ons een speciale en spannende dag want we begonnen weer met het club seizoen en hadden hiervoor een klein kampweekend georganiseerd.

  Na bijna een jaar geen clubavonden of andere activiteiten die we normaal organiseren, hadden we natuurlijk wel wat zorgen. Hebben de kinderen wel weer zin om naar club te gaan na zo’n lange periode?
  Onze zorgen waren voor niets geweest want we hebben nu bijna 70 kinderen op club; daar zijn we best wel trots op. We mochten gebruik maken van het voormalige schoolgebouw Fiepko Coolman.
  Na een welkomstwoord van onze nieuwe voorzitter Anneke, kon het dan feest dan echt beginnen.
  In kleine groepjes gingen we naar het Spieksterbos om daar te gaan lasergamen. Dit was een groot succes. Ondertussen werden er broodjes hamburger gebakken. Dit ging erin als een heerlijk lekkere warme hap. Nadat iedereen binnen was, werden de luchtbedden opgeblazen en konden we nog gezellig met z’n allen chillen. Jong en oud genoten ervan dat alles weer “gewoon” mocht doorgaan. De bedoeling was dat we ook zouden gaan slapen maar de jeugd was zo uitgelaten en enthousiast dat dit niet echt ging lukken. Ach wat maakt het uit. De kinderen hebben genoten en daar gaat het om. Na een lekker ontbijt was het toch echt tijd om weer op te ruimen en naar huis te gaan.

  Helaas werden de regels weer aangescherpt en konden we maar 3 keer een clubavond draaien. Door de maatregelen (u weet wel welke we bedoelen) kon de kerstviering helaas ook niet doorgaan. De kinderen hebben allemaal een kleine attentie en kerstkaart gekregen.

  Ook dit jaar zet het jeugdwerk zich weer in voor het jaarproject. Het jaarproject is nog steeds Stichting Het Open Hof.

  Als de Coronaregels het toelaten gaan we weer nacht zonder dak organiseren. Het sponsorgeld wat de kinderen hiermee op gaan halen komt ten bate voor Het Open Hof. Ook kunt u nog steeds de boeken inleveren bij Marleen Kooistra en Janny Pijper, deze worden verkocht en de opbrengst hiervan gaat ook naar het Open Hof.

  We hopen dat we in het nieuwe jaar toch weer leuke avonden te organiseren en wij als jeugdraad hebben al enkele projecten in gedachten.

  Het mooiste zou zijn dat we het clubseizoen kunnen afsluiten met een echt kampweekend in een kampeerboerderij ergens in Drenthe. 

  Denk om elkaar en blijf gezond !!! 

  De jeugdraad

   InterNET

  De kerk is online ook goed vertegenwoordigd. Je kunt ons bijvoorbeeld volgen op Facebook of de goed bijgehouden website bekijken. Op Facebook staan met name activiteiten, aankondigingen van (bijzondere) diensten, foto’s van (jeugd-)bijeenkomsten of berichten van andere kerkelijke en/of dorpszaken. Deze persoonlijke pagina van de kerk is ook te bekijken voor wie geen Facebook heeft. Typ in uw internetzoekmachine ‘Facebook Kerk Bierum-Holwierde-Krewerd’ in en u kunt alles bekijken!