• Agenda:

  Volgende kerkdienst:

  Datum: 23 juni 2024
  Tijdstip: 9.30 uur
  Kerk: Irenekerk
  Voorganger: Mw. Ds. G.M. van den Berg-de Haan uit Appingedam
  Dienst is via  deze link online mee te kijken

 • Jeugd en jongerenwerk

  De jeugd hoort er in de kerk helemaal bij. Vanaf het allereerste begin willen we jongeren betrekken bij de kerkgemeenschap en hen helpen bij de groei van hun geloof. Eerst zijn het de volwassenen die het vóór hen organiseren, maar naarmate ze ouder worden, worden ze uitgedaagd ook zelf actief mee te denken en activiteiten zelf (mee) uit te voeren.

  Voor meer informatie over de activiteiten van de jeugd, kun je kijken op hun Facebook pagina.

  Jeugdclubs en MAFF

  Kinderen van groep 5 t/m groep 8 zijn van harte welkom bij de jeugdclubs in Spijk. Ook jeugd uit Bierum is van harte welkom om hier naar toe te gaan. Voor de jongeren die al naar de middelbare school gaan, is er ook een clubgroep: Meet At Friday Friends (MAFF).

  Een clubavond ziet er als volgt uit: 
  Er is een korte opening, en daarna hebben we een gezellige avond met elkaar. 

  Het komende seizoen is er weer een leuk en afwisselend programma, met naast de clubavonden ook andere activiteiten en natuurlijk als afsluiting een kampweekend.
  Bij vragen kun je contact opnemen met Marleen Kooistra, mail of tel 06 18737725

  Jeugdwerk 2022/2023

  En zo is ons clubjaar alweer voorbij. Wat begon op een vrijdagavond in september (2022) met levend ganzenbord door Spijk werd in april afgesloten met clubkamp in Westdorp!

  Maar ook in de tussentijd hebben wij natuurlijk veel mooie en gezellige momenten met de kinderen en leiding mogen beleven. Groep 5/6 onder leiding van Kornelia en Marten, groep 7 onder leiding van Ingrid en Janita, groep 8 onder leiding van Tessa en Loes (die zo nu en dan geassisteerd werden door Amber en/of Celine) en niet te vergeten onze 2 MAFF groepen onder leiding van Grianne, Mandy en Orianne.

  Alle groepen kwamen om de twee weken een avond (dinsdag of vrijdag) bij elkaar in het MFC in Spijk waar ze geknutseld hebben, film gekeken, spelletjes gespeeld en natuurlijk ook gewoon lekker hebben kunnen chillen met elkaar. Maar ook tijdens Kerstavond waren ze van de partij waar wij een gezellige avond in het MFC hebben gehad met spelletjes gericht op het kerstverhaal en aansluitend met elkaar naar de kerstnachtdienst in de Kerk zijn geweest. In maart zijn een aantal van ons afval wezen opruimen in Spijk tijdens NL-doet. Opbrengst van deze actie ging naar de aardbevings-slachtoffers in Turkije en Syrië. Om de clubkas te spekken, zijn we de dinsdag na Pasen in Spijk, Losdorp en Bierum langs de huizen gegaan om lege flessen op te halen, met een positief resultaat van ruim €600,- waarvoor dank.

  Maar aan ieder seizoen komt een eind en daarom vertrokken we 21 april jl. met ruim 55 kinderen naar Westdorp (Drenthe) om het jaarlijkse clubseizoen af te sluiten met een kampweekend. Het kamp werd volledig door de beide MAFF-groepen georganiseerd. Zo hebben we een speurtocht met opdrachten in het bos gedaan, beetje jammer (vonden de kinderen) dat ze wel heen gebracht werden maar nog 3,5 kilometer terug moesten lopen na de speurtocht maar het is goed gekomen. Na een heerlijk broodje hamburger lagen de meeste kinderen dan ook al vroeg in bed maar het bleef nog lang (gezellig) onrustig in de boerderij.

  Op de zaterdag hebben we verschillende spellen op het buitenterrein van de boerderij gedaan en waren we net voor de buien aan weer binnen, waar we na een patatje met kroket of frikandel over gingen naar het avondprogramma. Een programma dat in het teken stond van afscheid aangezien wij deze avond afscheid hebben genomen van drie dames.

  Marleen Kooistra, Brenda Bansema en Tessa Lijnema hadden alle drie aangegeven na dit clubseizoen te stoppen met hun functie. Tessa als leiding en Marleen en Brenda als bestuurslid (kookploeg, voormalige leiding, manusjes van alles). Waar Tessa, na twee jaar als clubleiding, ons helaas gaat verlaten, gaat er met Marleen en Brenda vele jaren ervaring en kennis verloren. Beide dames zijn vele jaren (20 en 15 jaar) verbonden geweest aan het jeugdwerk in diverse functies waarvoor wij hun nogmaals hartelijk willen bedanken. Wij hopen zeker op hun kennis en ervaring terug te kunnen vallen, maar nog voordat ze echt vertrokken zijn, hebben ze hun diensten alweer aangeboden voor iets bijzonders dat we rond de kerstdagen hopen te organiseren (maar hierover later meer).

  We willen dan ook graag alle leiding, bestuursleden en iedereen die het jeugdwerk afgelopen clubseizoen op welke manier dan ook ondersteund heeft, bedanken voor hun inzet en wij hopen alle kinderen volgend clubjaar 2023/2024 weer te mogen ontmoeten op onze avonden of tijdens een van de activiteiten.

  Bestuur Jeugdwerk PKN Spijk/Losdorp-Bierum.

   InterNET

  De kerk is online ook goed vertegenwoordigd. Je kunt ons bijvoorbeeld volgen op Facebook of de goed bijgehouden website bekijken. Op Facebook staan met name activiteiten, aankondigingen van (bijzondere) diensten, foto’s van (jeugd-)bijeenkomsten of berichten van andere kerkelijke en/of dorpszaken. Deze persoonlijke pagina van de kerk is ook te bekijken voor wie geen Facebook heeft. Typ in uw internetzoekmachine ‘Facebook Kerk Bierum-Holwierde-Krewerd’ in en u kunt alles bekijken!