• Agenda:

  Datum: 1 augustus 2021
  Tijd: 10.00 uur
  Voorganger: Mw. Ds. N.C. Meihuizen,  Kantens

  Online de dienst volgen:
  Via deze link gaat u naar de online kerkdienst

   

 • Jeugd en jongerenwerk

  De jeugd hoort er in de kerk helemaal bij. Vanaf het allereerste begin willen we jongeren betrekken bij de kerkgemeenschap en hen helpen bij de groei van hun geloof. Eerst zijn het de volwassenen die het vóór hen organiseren, maar naarmate ze ouder worden, worden ze uitgedaagd ook zelf actief mee te denken en activiteiten zelf (mee) uit te voeren.

  Voor meer informatie over de activiteiten van de jeugd, kun je kijken op hun Facebook pagina.

  Kinderkerk (uitnodiging kinderkerk)

  “Op weg naar het licht!”

  Hallo allemaal!

  Zondag 13 december gaan we met Bijbelverhalen uit het kerstevangelie van Lucas op weg naar Kerst. Op 20 december hebben we een speciale kersteditie van Kinderkerk! We luisteren dan samen naar het Kerstverhaal, gaan gezellig knutselen en spelen en misschien is er ook wel iets lekkers bij! 

  Zo gaan we samen… op weg naar het licht!

  In 2021 starten we weer op 10 januari en daarna is er om de twee weken op zondag Kinderkerk in de voormalige Fiepko Coolman-school
  (inloop 9.45 uur, start 10 uur tot ongeveer 11 uur). 

  We vinden het leuk als jij ook komt! Ook als je nooit in de kerk komt of niet in Spijk woont; IEDEREEN uit groep 1 t/m 8 is WELKOM!

  We wensen iedereen veel lichtpuntjes toe in deze donkere dagen!

  Groeten namens de leiding PKN Spijk-Losdorp en de kinderen die vaak komen; Carolien, Martijn, Ilse, Kim, Ann, Bas, Elleke en Janniek

  Vragen? Bel Kornelia Keizer op 06-24685268

  Lekker Belangrijk 

  Hoi! Even goed lezen, want we hebben lekker belangrijk nieuws voor jou:

  in het nieuwe seizoen gaat Lekker Belangrijk weer van start! Voor jongeren van 12-16 jaar.

  Waar je op een gezellige, ontspannen manier meer kunt leren over God en geloven, en wat dat met jouw leven te maken heeft.

  Dit jaar wordt het gegeven door Kornelia Keizer en Jake Schimmel.

  Als je erbij wilt zijn, laat het dan even weten in de app!

  Stuur een berichtje naar 06-41745065, dan weten we dat je komt.

  Jong Volwassenen 

  Wij praten bij op zondag onder het eten. Daar zijn wij mee begonnen, omdat twee van ons nog een eindje moeten rijden ’s avonds. Wij vormen een warm groepje dat tot nog toe ieder jaar weer besluit om nog een jaar door te gaan. We praten vanuit ons leven over zaken die te maken hebben met God, geloof en kerk.  

  Gespreksgroep 30+++ of ook wel 30 – 50 

  Wij komen op afspraak bij elkaar. Dit jaar verdiepen wij ons in geloof, Bijbel en kerk aan de hand van twee richtvragen: a. wat heb je zelf nodig? b. wat ga je ermee doen? Wij realiseren ons dat wij moeten kiezen vanuit het leven dat wij hebben voor een nieuwe vormgeving van geloofsgemeenschap.  

  Kliederkerk  (Impressie van een bijna-bejaarde)

  Ik dacht, laat ik eens een kijkje nemen bij de Kliederkerk. Het is zondagmiddag, 11 maart, half vier.

  Ik kom binnen in een net fris geschilderd gebouw Irene. Ik zie een poppenkast staan en een paar vaders ontfermen zich over laptop en muziek. Een oud gevoel kruipt over me. Ik ken dat van toen ik nog een kind was. “Er gaat iets gebeuren.” Er staan blauw opgemaakte cakejes klaar. Thee, koffie, ranja. Er heerst een gezellige drukte. Kinderstemmen. Ouders met kinderen komen binnen.

  Wat is dit toch leuk. Wat is dit toch mooi. Kinderen die meteen beginnen te rennen, want – zo zijn kinderen van alle tijden – zij weten “er gaat iets gebeuren”!

  Anne Nijland opent het gebeuren. Ze vraagt waar de kinderen vandaan komen: Bierum natuurlijk, Spijk, ’t Zandt, Loppersum, Zeerijp. Ik geloof dat ik niks gemist heb. Ze bidt en dankt God dat we hier met zoveel kinderen bij elkaar kunnen zijn, dat we het goed zullen hebben met elkaar en dat God er zelf bij is. Astrid Pestman zingt het welkomstliedje voor. We zingen nog een mooi liedje met prachtige plaatjes van dieren op de beamer. Ook al ken je de liedjes niet – je zingt ze zo mee.

  En dan het Bijbelverhaal: over de schepping. En in de poppenkast kunnen we zien wat God allemaal heeft geschapen. We zingen nog wat en dan …

  Is het de hoogste tijd om wat te gaan DOEN:

  Even afkoelen in de knuffelhoek bij de knuffeldieren. Of juist op skippyballen en –dieren kijken welk dier het snelste is. Of een kous volstoppen met potaarde en zaadjes. In een bekertje doen. Oogjes erop plakken. En de kous omgekeerd in het bekertje doen, zodat de zaadjes bovenin zitten. Thuis water geven en dan begint het gras te groeien als een heuse kuif. Je kunt ook op de grond gaan liggen op een stuk papier. Je omtrek door iemand laten trekken. Daarna kun je je eigen figuur als schepsel van God inkleuren. Je kunt ook in een spiegel kijken en je eigen portret tekenen. Als ‘gelijkenis’ van God. Een geweldige middag. Helaas kon ik niet tot het einde blijven (soep en broodjes heb ik gemist, geloof ik). Maar wat een mooie middag. Dit heeft echt zin! Dit is iets geweldig goeds.

   InterNET

  De kerk is online ook goed vertegenwoordigd. Je kunt ons bijvoorbeeld volgen op Facebook of de goed bijgehouden website bekijken. Op Facebook staan met name activiteiten, aankondigingen van (bijzondere) diensten, foto’s van (jeugd-)bijeenkomsten of berichten van andere kerkelijke en/of dorpszaken. Deze persoonlijke pagina van de kerk is ook te bekijken voor wie geen Facebook heeft. Typ in uw internetzoekmachine ‘Facebook Kerk Bierum-Holwierde-Krewerd’ in en u kunt alles bekijken!