• Agenda:

  Datum: 25 oktober 2020
  Tijd: 9.30 uur
  Kerk: Irenekerk
  Voorganger: Ds. G. Knol

  De dienst is te volgen via kerkomroep.nl en dan zoeken op Bierum

   

   

 • Jeugd en jongerenwerk

  De jeugd hoort er in de kerk helemaal bij. Vanaf het allereerste begin willen we jongeren betrekken bij de kerkgemeenschap en hen helpen bij de groei van hun geloof. Eerst zijn het de volwassenen die het vóór hen organiseren, maar naarmate ze ouder worden, worden ze uitgedaagd ook zelf actief mee te denken en activiteiten zelf (mee) uit te voeren.

  Voor meer informatie over de activiteiten van de jeugd, kun je kijken op hun Facebook pagina.

  Lekker Belangrijk 

  Hoi! Even goed lezen, want we hebben lekker belangrijk nieuws voor jou:

  in het nieuwe seizoen gaat Lekker Belangrijk weer van start! Voor jongeren van 12-16 jaar.

  Waar je op een gezellige, ontspannen manier meer kunt leren over God en geloven, en wat dat met jouw leven te maken heeft.

  Dit jaar wordt het gegeven door Kornelia Keizer en Jake Schimmel.

  Als je erbij wilt zijn, laat het dan even weten in de app!

  Stuur een berichtje naar 06-41745065, dan weten we dat je komt.

  Info voor de ouders:

  We gaan Lekker Belangrijk dit jaar op een ander moment geven, namelijk op zondagochtend, na de kerkdienst. Op vaste data, om 11 uur tot ongeveer 12.30 uur, zijn de jongeren welkom bij het MFC in Spijk. Daar kunnen we ons beter aan de 1,5 meter afstand houden dan bij mij thuis.

  Dit zijn de data voor de komende maanden, kunt u die vast noteren in uw agenda?

  -Zondag 11 oktober, 11.00 uur

  -Zondag 25 oktober, 11.00 uur

  -Zondag 8 november, 11.00 uur

  -Zondag 29 november, 11.00 uur

  -Zondag 13 december, 11.00 uur

  Als u het op prijs stelt zouden we ook graag een appgroep willen aanmaken voor de ouders. Zo kunnen we niet alleen de jongeren, maar ook u even een reminder sturen dat er weer Lekker Belangrijk is, en op de hoogte houden van eventuele wijzigingen.

  Vriendelijke groet,

  Ds. Jake Schimmel

   

   

  Jong Volwassenen 

  Wij praten bij op zondag onder het eten. Daar zijn wij mee begonnen, omdat twee van ons nog een eindje moeten rijden ’s avonds. Wij vormen een warm groepje dat tot nog toe ieder jaar weer besluit om nog een jaar door te gaan. We praten vanuit ons leven over zaken die te maken hebben met God, geloof en kerk.  

  Gespreksgroep 30+++ of ook wel 30 – 50 

  Wij komen op afspraak bij elkaar. Dit jaar verdiepen wij ons in geloof, Bijbel en kerk aan de hand van twee richtvragen: a. wat heb je zelf nodig? b. wat ga je ermee doen? Wij realiseren ons dat wij moeten kiezen vanuit het leven dat wij hebben voor een nieuwe vormgeving van geloofsgemeenschap.  

   

  Kliederkerk  (Impressie van een bijna-bejaarde)

  Ik dacht, laat ik eens een kijkje nemen bij de Kliederkerk. Het is zondagmiddag, 11 maart, half vier.

  Ik kom binnen in een net fris geschilderd gebouw Irene. Ik zie een poppenkast staan en een paar vaders ontfermen zich over laptop en muziek. Een oud gevoel kruipt over me. Ik ken dat van toen ik nog een kind was. “Er gaat iets gebeuren.” Er staan blauw opgemaakte cakejes klaar. Thee, koffie, ranja. Er heerst een gezellige drukte. Kinderstemmen. Ouders met kinderen komen binnen.

  Wat is dit toch leuk. Wat is dit toch mooi. Kinderen die meteen beginnen te rennen, want – zo zijn kinderen van alle tijden – zij weten “er gaat iets gebeuren”!

  Anne Nijland opent het gebeuren. Ze vraagt waar de kinderen vandaan komen: Bierum natuurlijk, Spijk, ’t Zandt, Loppersum, Zeerijp. Ik geloof dat ik niks gemist heb. Ze bidt en dankt God dat we hier met zoveel kinderen bij elkaar kunnen zijn, dat we het goed zullen hebben met elkaar en dat God er zelf bij is. Astrid Pestman zingt het welkomstliedje voor. We zingen nog een mooi liedje met prachtige plaatjes van dieren op de beamer. Ook al ken je de liedjes niet – je zingt ze zo mee.

  En dan het Bijbelverhaal: over de schepping. En in de poppenkast kunnen we zien wat God allemaal heeft geschapen. We zingen nog wat en dan …

  Is het de hoogste tijd om wat te gaan DOEN:

  Even afkoelen in de knuffelhoek bij de knuffeldieren. Of juist op skippyballen en –dieren kijken welk dier het snelste is. Of een kous volstoppen met potaarde en zaadjes. In een bekertje doen. Oogjes erop plakken. En de kous omgekeerd in het bekertje doen, zodat de zaadjes bovenin zitten. Thuis water geven en dan begint het gras te groeien als een heuse kuif. Je kunt ook op de grond gaan liggen op een stuk papier. Je omtrek door iemand laten trekken. Daarna kun je je eigen figuur als schepsel van God inkleuren. Je kunt ook in een spiegel kijken en je eigen portret tekenen. Als ‘gelijkenis’ van God. Een geweldige middag. Helaas kon ik niet tot het einde blijven (soep en broodjes heb ik gemist, geloof ik). Maar wat een mooie middag. Dit heeft echt zin! Dit is iets geweldig goeds.

   InterNET

  De kerk is online ook goed vertegenwoordigd. Je kunt ons bijvoorbeeld volgen op Facebook of de goed bijgehouden website bekijken. Op Facebook staan met name activiteiten, aankondigingen van (bijzondere) diensten, foto’s van (jeugd-)bijeenkomsten of berichten van andere kerkelijke en/of dorpszaken. Deze persoonlijke pagina van de kerk is ook te bekijken voor wie geen Facebook heeft. Typ in uw internetzoekmachine ‘Facebook Kerk Bierum-Holwierde-Krewerd’ in en u kunt alles bekijken!