• Agenda:

  Zondag 16 december 2018
  9.30 uur, Irenekerk
  Voorganger: ds. G. Knol
  Vooraf koffiedrinken + Viering Heilig Avondmaal

   

   

 • Jeugd en jongerenwerk

  De jeugd hoort er in de kerk helemaal bij. Vanaf het allereerste begin willen we jongeren betrekken bij de kerkgemeenschap en hen helpen bij de groei van hun geloof. Eerst zijn het de volwassenen die het vóór hen organiseren, maar naarmate ze ouder worden, worden ze uitgedaagd ook zelf actief mee te denken en activiteiten zelf (mee) uit te voeren.

  Voor meer informatie over de activiteiten van de jeugd, kun je kijken op hun Facebook pagina.

  AGENDA

  Op zondagmiddag 4 november vindt de tweede Kliederkerk in Noord-Groningen plaats in kerkgebouw Irene aan de Hereweg 27. Van 15.30u tot ongeveer 17.30u kunnen kinderen in de leeftijd van
  0 – 6 jaar kliederen met bijbelverhalen. Aan de hand van een mooi verhaal wordt er geknutseld, gekliederd, gebouwd én gegeten met elkaar. Kliederkerk is een activiteit voor het hele gezin, ook voor papa’s en mama’s en opa’s en oma’s. Je hoeft beslist niet kerkelijk te zijn om een mee te doen. Aanmelden is niet nodig. Van harte welkom! Zegt het voort! De entree is gratis, er zal een pot staan voor een vrije gift.

  Mocht jij/u het leuk vinden om deze diensten met ons te organiseren dan mag je contact opnemen met Marije van der Woude voor meer informatie of via de mail: mvanderwoude@planet.nl

  Jeugdwerk:

  Het nieuwe seizoen voor de jeugd gaat weer van start! We hebben het seizoen geopend met een gezellige barbecue bij Jan de Weerdt in de tuin. Foto’s staan op onze facebookpagina.


  Jongelui, jullie kunnen deelnemen aan  de volgende catechisaties: Lekker Belangrijk (12 tot 15 jaar) en
  @Home (15 tot en met 17 jaar).

   

  De catechisaties worden gezamenlijk met de protestantse gemeente van Bierum-Holwierde- Krewerd en de protestantse gemeente van Spijk-Losdorp georganiseerd.

  Ds. Knol zal in Bierum Lekker Belangrijk leiden en ds. Schimmel @Home in Spijk. Lekker Belangrijk begint op donderdag 18 oktober. De begintijd is nog even een punt, want die hangt af van de agenda van de jongeren die deelnemen. In ieder geval beginnen we 18 oktober om 18.30 uur. We stoppen op tijd, zodat andere avondactiviteiten kunnen doorgaan. De andere bijeenkomsten voor 2018 zijn: donderdag 15 november en 6 december. Dit zijn de data voor 2018. Voor 2019 maken we weer nieuwe afspraken.

  We komen bij elkaar in gebouw Irene. Dit hangt een beetje af van de grootte van de groep. Misschien kunnen we ook verhuizen naar de pastorie als de groep niet al te groot blijkt te zijn. We zullen zien! Jullie zijn van harte welkom!

  De @home groep start ook in oktober, via mail en app zult u en de kinderen op de hoogte worden gebracht.

  Uit de werkgroep Jeugd:

  Voor de vakantie hebben wij afscheid genomen van onze voorzitter Jeannette de Jong. Langs deze weg willen wij haar nogmaals hartelijke danken voor het vele werk wat zij voor onze werkgroep heeft gedaan. Mocht jij het leuk vinden om onze groep te versterken dan horen wij dit graag! Mag via de mail mvanderwoude@planet.nl of via telefoonnummer 567293 (Marije)

  Jeugddiensten 2018:

  2 december Jeugddienst in Bierum-Holwierde-Krewerd

   Catechisatie

  De catechisatie is weer van start gegaan.
  Ds. Schimmel neemt de groep van 15-17 jarigen voor zijn rekening. De data voor deze groep die nog volgen zijn: 16 november en 7 december vanaf 18.30 uur.
  Ds. Knol heeft de groep van 12-14 jarigen op 15 november en 6 december vanaf 18.30 uur.
  Misschien dat er in de datum van 6 december nog verandering komt vanwege het idee om met beide groepen sinterklaas te vieren. De jongeren volgen de data via de app dus dat komt wel goed.

   Kliederkerk Impressie van een bijna-bejaarde.

  Ik dacht, laat ik eens een kijkje nemen bij de Kliederkerk. Het is zondagmiddag, 11 maart, half vier.

  Ik kom binnen in een net fris geschilderd gebouw Irene. Ik zie een poppenkast staan en een paar vaders ontfermen zich over laptop en muziek. Een oud gevoel kruipt over me. Ik ken dat van toen ik nog een kind was. “Er gaat iets gebeuren.” Er staan blauw opgemaakte cakejes klaar. Thee, koffie, ranja. Er heerst een gezellige drukte. Kinderstemmen. Ouders met kinderen komen binnen.

  Wat is dit toch leuk. Wat is dit toch mooi. Kinderen die meteen beginnen te rennen, want – zo zijn kinderen van alle tijden – zij weten “er gaat iets gebeuren”!

  Anne Nijland opent het gebeuren. Ze vraagt waar de kinderen vandaan komen: Bierum natuurlijk, Spijk, ’t Zandt, Loppersum, Zeerijp. Ik geloof dat ik niks gemist heb. Ze bidt en dankt God dat we hier met zoveel kinderen bij elkaar kunnen zijn, dat we het goed zullen hebben met elkaar en dat God er zelf bij is. Astrid Pestman zingt het welkomstliedje voor. We zingen nog een mooi liedje met prachtige plaatjes van dieren op de beamer. Ook al ken je de liedjes niet – je zingt ze zo mee.

  En dan het Bijbelverhaal: over de schepping. En in de poppenkast kunnen we zien wat God allemaal heeft geschapen. We zingen nog wat en dan …

  Is het de hoogste tijd om wat te gaan DOEN:

  Even afkoelen in de knuffelhoek bij de knuffeldieren. Of juist op skippyballen en –dieren kijken welk dier het snelste is. Of een kous volstoppen met potaarde en zaadjes. In een bekertje doen. Oogjes erop plakken. En de kous omgekeerd in het bekertje doen, zodat de zaadjes bovenin zitten. Thuis water geven en dan begint het gras te groeien als een heuse kuif. Je kunt ook op de grond gaan liggen op een stuk papier. Je omtrek door iemand laten trekken. Daarna kun je je eigen figuur als schepsel van God inkleuren. Je kunt ook in een spiegel kijken en je eigen portret tekenen. Als ‘gelijkenis’ van God. Een geweldige middag. Helaas kon ik niet tot het einde blijven (soep en broodjes heb ik gemist, geloof ik). Maar wat een mooie middag. Dit heeft echt zin! Dit is iets geweldig goeds.

   

   InterNET

  De kerk is online ook goed vertegenwoordigd. Je kunt ons bijvoorbeeld volgen op Facebook of de goed bijgehouden website bekijken. Op Facebook staan met name activiteiten, aankondigingen van (bijzondere) diensten, foto’s van (jeugd-)bijeenkomsten of berichten van andere kerkelijke en/of dorpszaken. Deze persoonlijke pagina van de kerk is ook te bekijken voor wie geen Facebook heeft. Typ in uw internetzoekmachine ‘Facebook Kerk Bierum-Holwierde-Krewerd’ in en u kunt alles bekijken!