• Agenda:

  Datum: 18 april  2021
  Tijd: 9.30 uur
  Voorganger: Ds. G. Knol
  Afscheid en bevestiging ambtsdragers
  De diensten zijn te volgen via kerkomroep.nl en dan zoeken op Bierum

   

   

 • Belijdenis van je geloof afleggen

  Als bevestiging van de doop, kan er op latere leeftijd belijdenis worden gedaan. Dit wordt vaak gedaan na het volgen van belijdeniscatechese.

  Untitled-1

  Belijdenis doen

  Als je (of u) er over denkt om belijdenis te doen, nodigen we je / u uit om met één van ons beiden contact op te nemen. Of je nu 18 bent of (veel) ouder, dat maakt niets uit. We willen graag met degenen die daarover nadenken, een groep vormen om te praten over een eventuele belijdenis. Het zal gaan over vragen als: Wat houdt belijdenis doen in? Wat kan het betekenen? Wat spreek je uit als je belijdenis doet? Hoe gaat dat, zo’n belijdenisdienst? In overleg prikken we dan geschikte data en plaatsen om samen te komen. Informatie kan worden ingewonnen bij Gerard Knol.

  Belijdenisgroep

  In het nieuwe jaar ga ik starten met een nieuwe groep voor de belijdeniscatechese.

  In een serie gesprekken gaan we het hebben over de geloofsbelijdenis, die gaat over de basics van ons geloof in God. Wat zeg je eigenlijk, als je uitspreekt: “Ik geloof in God de Vader…”? Ook gaan we het hebben over onszelf: waarom geloof ík in God? Wie is Jezus Christus voor mij? En de Heilige Geest? Welke plek geef ik mijn geloof in mijn leven?

  Belijdenis doen is niet zeggen dat je alles weet, of alles goed doet. Belijdenis doen is zeggen: ik wil vertrouwen op de God van de Bijbel. Ik doe misschien niet altijd alles goed, maar ik wil hem vragen mij op weg te helpen om mijn leven met Hem te gaan, en te leven met zijn liefde als basis. En natuurlijk is belijdenis doen ook een ‘boost’, een bemoediging voor jezelf, en ook voor de gemeente: dat je voor je geloof wilt gaan staan!

  Net als in het verleden wil ik deze groep gaan geven op een aantal zondagen, om 11.00 uur, na de kerkdienst, bij mij thuis: op 20 januari, 10 februari, 3 maart, 17 maart, 10 april en 5 mei.
  Uiteraard kan dat evt. gewijzigd worden, in overleg met de groep.
  Als afsluiting hebben we een feestelijke dienst, die we samen gaan plannen en voorbereiden.
  Als je erover nadenkt, of behoefte hebt om er eens samen met mij over na te denken, laat het gerust weten!

  Vriendelijke groet,
  Ds. Jake Schimmel Hoofdweg-Zuid 7, Spijk ds@jakeschimmel.nl
  0596-858923