• Agenda:

  Op zondag 12 juli is er om 10.00 uur een  Eredienst vanuit Elim te Spijk. Deze dienst is vanuit huis te beluisteren via deze link. Daarna zoeken op Andreaskerk Spijk

 • OVERZICHT COLLECTEN

  Collecten juni 2020

  In juni is er voor de volgende goede doelen gecollecteerd.

  7 juni
  Artsen zonder grenzen
  Het leven van honderdduizenden kwetsbare mensen wereldwijd wordt bedreigd door het coronavirus. Het is een ongekende pandemie die zelfs de meest geavanceerde zorgstelsels in de wereld ontregelt. Voorlichting, infectiebeheersing en medisch personeel zijn relevanter dan ooit: in Nederland, en overal ter wereld. Onze teams hebben ruim 40 jaar ervaring in het bestrijden van ziekte-uitbraken en boden voor de coronacrisis al medische noodhulp in 70 landen. Het coronavirus verspreidt zich ook naar gebieden waar mensen al zwaar getroffen zijn door andere crises, zoals oorlog en andere besmettelijke ziekten. En naar gebieden waar medische zorg niet zo vanzelfsprekend is als bij ons. We zitten middenin de grootste noodhulpoperatie ooit.
  Onze teams van experts werken dag en nacht om mensen in crisissituaties te helpen.​
  Dit doen ze 24 uur per dag, 365 dagen per jaar.​
  Wij sluiten niemand uit en laten ons niet tegenhouden. We zijn onpartijdig, deskundig en doeltreffend.​
  Dit wordt allemaal mogelijk gemaakt, door mensen zoals jij. Help vandaag nog mee!​
  IBAN: NL 13INGB0000004054

  14 juni
  Tear: Noodhulp Ethiopië
  Het coronavirus is overal. Op dit moment zijn er al honderdduizenden mensen overleden. We maken ons grote zorgen, juist ook in ontwikkelingslanden. De medische zorg is in veel van deze landen zeer beperkt. Een grote uitbraak zou desastreus zijn. We blijven hulp bieden aan de meest kwetsbaren, juist nu. Samen doen we er alles aan om dit virus het hoofd te bieden.
  Bankrekening: NL32 ABNA 0501 0303 01 (t.n.v. Tear Fund Nederland)

  21 juni
  Zera Metan
  Marinus van Heuvelen, geboren te Spijk werkt voor Stichting Zera Metan  als Pastor/Evangelist in het armste deel van Argentinië. Na zijn studie elektrotechniek heeft Marinus theologie gestudeerd in België en Zwitserland.
  Marinus is getrouwd met Monica Marquez en ze hebben twee dochters, Svetlana en Petra. Ze werken sinds 2010 voor de Stichting Zera Metan. Uit het evangelisatiewerk  is in 2014 een nieuwe gemeente ontstaan. In 2017 werden zij ook de voorgangers van de gemeente “Casa de Dios”in Metan. Ze werken zonder vast inkomen en zijn  afhankelijk van giften.
  Giften(ANBI): NL47 RABO 0147495857 Stichting Zera  Metan

  28 juni
  Stichting Jarige Job
  In Nederland zijn ruim 61.000 kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis te weinig of zelfs geen geld voor is. Op hun mooiste dag van het jaar krijgen zij geen cadeautjes, hangen er geen slingers, ballonnen en kunnen zij zelfs niet trakteren. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox t.w.v. €35,- aan de ouders van deze kinderen. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag thuis en op school. Jarige Job werkt samen met diverse sociale partners en bedrijven. In sommige gevallen leveren de partners gratis spullen, soms tegen inkoopprijs. Ook is de stichting afhankelijk van donaties omdat soms spullen moeten worden ingekocht.

  Je kunt op verschillende manieren een financiële gift doen om te helpen:

  • Doe een eenmalige donatie of word vaste donateur van Jarige Job via onderstaand formulier.
  • Direct doneren kan ook op rekeningnummer NL26RABO0108748227 t.n.v. Stichting Jarige Job.
  • ‘Koop’ een cadeautje of een traktatie in onzeverjaardagswinkel.
  • Schenk een periodieke gift door middel van eenschenkingsovereenkomstmet fiscaal voordeel.

  Collecten mei 2020

  In de maand mei hebben we gecollecteerd voor de volgende instanties:

  26 april

  Stichting Voedselbank Eemsdelta
  Bankrekening nr.: NL80 RABO 0122 2957 30

  3 mei

  Stichting De Schutse te Appingedam

  Stichting “De Schutse” biedt persoonlijke zorg aan mensen met een beperkte levensverwachting. Zorg, persoonlijke aandacht en liefde zijn belangrijk in een mensen leven. “…zodat niemand in eenzaamheid hoeft te sterven” Bankrekening nr.: NL90 RABO 0305 8656 25 t.n.v. De Schutse VPTZ

  10 mei

  Rode Kruis

  Sinds het begin van de crisis zetten hulpverleners van het Rode Kruis zich in voor de meest kwetsbaren en ondersteunen zorgpersoneel. Daarnaast coördineert het Rode Kruis de inzameling van beschermingsmiddelen zoals brillen, maskers en handschoenen.
  Helaas zijn we voorlopig niet van het coronavirus af en blijft deze steun hard nodig! Girorekening nr. giro 7244 (IBAN NL 19 INGB 0000 0072 44)

  17  en 31 mei

  Kerk in actie: “Stille coronaramp  

  Help een stille coronaramp voorkomen!
  Corona: een ramp van ongekende omvang. In veel landen in bijvoorbeeld Azië en Afrika lijkt het aantal besmettingen beperkt. Tegelijkertijd voltrekt zich hier een ramp die nog veel grotere gevolgen kan hebben. Door de verplichte lockdowns hebben mensen geen werk, geen inkomen, geen eten. Er is onvoldoende gezondheidszorg, Ziekte, honger en dood dreigen. Kerken staan op zodat mensen niet omkomen. Sta ook op, geef gul en help deze stille coronaramp voorkomen. 
  Bankrekeningnummer: NL89 ABNA 0457 457 457   
  T.n.v. Kerk in Actie o.v.v. “Stille coronaramp” of online via kerkinactie.nl/corona

  24 mei

  Geestelijke verzorging in het UMCG

  Opname in het ziekenhuis brengt veel teweeg en als patiënt krijgt u heel wat indrukken te verwerken. Dit kan verwarrend zijn en veel vragen oproepen.
  Een geestelijke verzorger is iemand die u daarbij tot steun kan zijn en is er voor alle patiënten en hun familie, gelovig of niet-gelovig.
  U kunt dit werk ondersteunen door een gift over te maken naar Bankrekening:   NL78 INGB 0000 8233 10

  Collecten

  Momenteel wordt er, in overleg met onze buurgemeenten tijdens de dienst gevraagd om een bijdrage over te boeken naar verschillende goede doelen wereldwijd, zogenaamde doorzend collecten. Deze instellingen worden ook in het contactblad genoemd, en warm aanbevolen.

  Maar….

  Daarnaast werd er in het verleden ook gecollecteerd voor onze plaatselijke Diaconie.
  Onze Diaconie werkt uitsluitend met geld wat via de wekelijkse collecten geëind werd en deze inkomsten liggen nu geheel stil door de huidige omstandigheden.

  Bij dezen willen wij u erop attent maken dat u ook via de bank een gift kunt doen ten gunste van de Diaconie Bierum-Holwierde-Krewerd, zodat wij de regionale doelen kunnen blijven ondersteunen. 

  Ons bankrekeningnummer is NL04RABO0328751995.

  Alvast onze hartelijke dank!