• Agenda:

  Zondag 30 september 2018
  9.30 uur, Irenekerk
  Voorgangers: ds. G. Knol

   

 • OVERZICHT COLLECTEN

  September 2018

  Zondag 16 september

  1e collecte : Kerk

  2e collecte : Onderhoud gebouwen

  3e collecte : Diaconie

  Zondag 23 september

  1e collecte : Kerk

  2e collecte : Stichting de Vrolijkheid

  3e collecte : Diaconie

  Zondag 30 september

  1e collecte : Kerk

  2e collecte : Sintan

  3e collecte : Diaconie

  Toelichting op collecte van 23 september:  Ons nieuwe diaconaal jaarproject: Stichting De Vrolijkheid

  Delfzijl kent sint 1997 een asielzoekerscentrum, waar de vrolijkheid al ruime tijd culturele activiteiten voor kinderen en jongeren organiseert. Azc Delfzijl was eerst gevestigd op twee boten. Sinds 2004 is er een azc op het vaste land . De bewoners komen uit diverse landen zoals Afghanistan, Irak , Somalië, Tibet, Syrië en Iran.  Naar verwachting zal er in 2021 één  locatie zijn bestaande uit permanente bouw met een capaciteit van 672 opvangplekken. Het aantal jongeren is juist weer toe genomen .

  Vrolijk activiteiten

  Iedere week organiseert Stichting De Vrolijkheid workshops voor kinderen, zoals djembe, schilderen en een verhalentent. Er wordt meestal gewerkt met drie groepen in de leeftijdscategorieën 4 tot 8 jaar, 8 tot 12 jaar, en 13 tot 18 jaar. Voor jongeren zijn er workshops, zoals hip-hop dans en graffiti.

   

  OVERZICHT COLLECTEN OKTOBER  2018

  Zondag 7 oktober

  1e collecte :  Kerk

  2e collecte : PKN Kerk & Israël

  3e collecte : Diaconie

  Zondag 14 oktober

  1e collecte : Kerk

  2e collecte : Werelddiaconaat

  3e collecte : Diaconie

  Zondag 21 oktober

  1e collecte : Kerk

  2e collecte : Onderhoud  gebouwen

  3e collecte : Diaconie

  Zondag 28 oktober

  1e collecte : Kerk

  2e collecte : IDPD =  Interkerkelijk Diaconaal Platform Delfzijl

  3e collecte : Diaconie

   

  [ Toelichting collecte 7 oktober]

  Per 1 september 2018 gaat het digitale leerhuis van Kerk & Israël Groningen Drenthe voor een doorstart.

  Na anderhalf jaar is onze nieuwe gebruiksvriendelijke website zover dat er een doorstart gemaakt kan worden met het digitale leerhuis.

  Met het DigiLeerhuis is het voor mensen, die om wat voor reden moeite hebben met het bezoeken van een avondvullende activiteit, mogelijk om samen met andere geïnteresseerden te ‘lernen’ via internet. Het materiaal zal ook gebruikt kunnen worden door huiskamergespreks-groepen. Niet elke groep heeft de middelen en mogelijkheid om een deskundige te laten komen.

  Het voordeel van een gesprek via internet is dat afstand geen rol speelt. Je zou een gesprek over het onderwerp met vrienden en of familie wereldwijd kunnen voeren.

  Elke 2 maanden komt er een nieuwe tekst op de site. Inhoudelijk zal het gaan over het Joodse gedachtengoed al of niet in relatie tot het christendom. De individuele deelnemer of de groep kan hierop reageren. Aan het eind van de 2 maanden zal de inbrenger een reactie op het geheel geven.

  Het leerhuis is op de website www.kerkenisraelnoord.nl te vinden.

  [ Toelichting collecte 21 oktober]

  Leven van vis en ecotoerisme in Nepal

  De grond in de bergachtige Rukum-regio in Nepal levert voor zes tot acht maanden per jaar voedsel op. 35 procent van de kinderen onder de vijf jaar is chronisch ondervoed. Samen met UMN [ United Mission Nepal ] helpt kerk in actie de bevolking hun inkomsten te verbeteren door visteelt in en ecotoerisme rond het Syarpumeer te stimuleren. UMN ondersteunt bij de aanleg van kweekvijvers, het uitzetten [water]fiets en boottochten en het creëren van picknick- en overnachtingsmogelijkheden. Ook helpt UMN gezinnen bij het verbouwen van groenten fruit. Hier door kunnen 1600 mensen dankzij stijgende inkomsten het hele jaar door voldoende voedsel kopen. Met deze Wereldvoedseldag collecte ondersteunt u dit vernieuwde project.