• Agenda:

  Zondag 16 december 2018
  9.30 uur, Irenekerk
  Voorganger: ds. G. Knol
  Vooraf koffiedrinken + Viering Heilig Avondmaal

   

   

 • Samenwerking andere gemeenten

  In de regio worden op initiatief van onze gemeente en in samenwerking met de PG Spijk- Losdorp en de PG Delfzijl zes keer per jaar op de late zondagmiddag vespervieringen georganiseerd. De werkgroep bestaat voor een belangrijk deel uit leden van onze gemeente. De stijl van de vespervieringen is variabel. Taizévieringen, Iona-vieringen, vespers in hoog-liturgische stijl behoren tot de mogelijkheden. Muzikaal worden de vespers doorgaans ondersteund door kleine muziekensembles uit de regio of door zangers uit de werkgroep. De vespers worden door gemiddeld 40 tot 60 mensen bezocht en voorzien duidelijk in een behoefte.

  Samenwerking-andere-gemeenten

  Clusternieuws:

  UITNODIGING VANUIT ONS CLUSTER:

  Kloosterweekend meditatie

  Graag nodig ik u / jou uit voor een kloosterweekend, waarin meditatie centraal zal staan. In dit weekend gaan we samen een aantal meditaties doen, niet alleen zittend maar ook lopend. En we gaan in gesprek met de kloosterbewoners over hoe zij hun momenten van meditatie aanpakken en ervaren. Natuurlijk doen we zoveel mogelijk mee in het ritme van de vaste getijden van het kloosterleven.

  Plaats van dit weekend in het Lioba klooster in Egmond. We zitten daar in het gastenverblijf, waar ook een geschikte groepsruimte is. Ik heb het weekend van 21 tot 23 juni (2019) laten reserveren voor onze komst. Dat is nog ver weg, maar als je graag mee wilt geef je toch snel op. Dan kan ik het klooster duidelijkheid geven over of het door kan gaan.

  Kosten voor het weekend zijn 120,- euro, maar waarschijnlijk kunnen we nog wel wat subsidie krijgen. En als je dit bedrag niet kunt betalen, kan er altijd meer subsidie geregeld worden.

  Graag zo snel mogelijk opgeven bij ds Tjalling Huisman: 0596 57 13 93 / tjhuisman27@gmail.com