• Agenda:

  Zondag 25 februari 2018:
  9.30 uur, Irenekerk
  Voorganger: Drs. H. Hoekstra uit Emmen

 • Lekker Belangrijk

  De Lekker Belangrijk Groep is op vrijdag en is afwisselend de eerste of tweede vrijdag van de maand. Leeftijd van deze groep is 12 t/m 15 jaar (brugklas tot 16 jaar). We paten eerst over “serieuze zaken” en gaan daarna met elkaar eten. Deze groep wordt geleid door Anne Nijland. Wil je hier bijzijn maar zit je niet in de app-groep, app Anne dan op 06-18113251 of mailen naar jeugd@pknbhk.nl. 

  Lekker Belangrijk (brugklas tot 15 jaar) wordt de ene keer in Irene te Bierum gehouden en de andere keer in Spijk (hoofweg zuid 7). Samen met de jongeren van Spijk leren over wat kerk en geloof kunnen betekenen in ons leven (de ene keer met eten en de andere keer niet)

  De volgende Lekker Belangrijk zijn gepland op : 8 februari om 19.15 uur in Irene en 22 februari om 18.30 in Spijk (met eten).

  De Lekker Belangrijk groep zoekt hulp in twee vormen:

  • Kokers: wil je een keer een maaltijd koken voor een groep van ongeveer tien tieners op vrijdagavond? Geef u dan op via jeugd@pknbhk.nl. U geeft zich niet op voor het hele jaar, alleen voor een datum die u schikt (we komen elke eerste vrijdag van de maand bij elkaar).
  • Leiding: wil je Anne Nijland een keer ondersteunen met het uitvoeren van het programma (we gebruiken Rock Solid van Youth for Christ)? Geef je dan op via jeugd@pknbhk.nl. Je geeft je niet op voor een heel jaar, maar voor een datum die jou uitkomt (we komen elke eerste vrijdag van de maand bij elkaar).

   

  Informatie over het kamp van de jeugd: 16 – 18 februari 2018

  Ieder jaar gaan we met de jongeren van Lekker Belangrijk en @Home op kamp, maar dit jaar gaat het net even anders dan normaal.

  Dit jaar zullen er ongeveer 40 jongeren vanuit heel Nederland naar Bierum komen om kamp met onze jongeren te houden. Zij komen van de CWJ. Dat is de jongerenafdeling van de Charismatische Werkgemeenschap Nederland (CWN). Deze interkerkelijke werkgemeenschap (niet gelieerd aan een pinksterbeweging o.i.d.) organiseert ieder jaar conventies en kampen rondom thema’s waarbij het werk van de Heilige Geest centraal staat, omdat dit voor de meeste kerkgangers een onderwerp is dat veel vragen oproept.

  Het Winterkamp, dat binnen de CWJ ‘Winter Wonder Weekend (WWW)’ genoemd wordt, is bedoeld om jongeren ook in de winter samen te laten komen, én om hen te laten ontdekken hoe het er in andere (met name PKN-)kerken en op andere plekken in ons land aan toe gaat. Dat vindt in 2018 dus met toestemming van de kerkenraad in Bierum plaats, van vrijdag 16 t/m zaterdag 18 februari.

  Wat zullen jullie hiervan merken?

  • Het meest zal het te merken zijn aan de zondagochtenddienst van 18 februari, die in samenwerking met de CWJ gehouden zal worden. Waarschijnlijk worden de liederen dan ook (deels) begeleid door een tienerband.
  • Maar ook zal gemeenteleden gevraagd worden om gastgezin te zijn, om één of meerdere tieners dan wel niet-Bierumse leiding voor één nacht onderdak te bieden. Ze nemen zelf luchtbed en slaapzak mee, dus het gaat vooral om een dak boven het hoofd en een ontbijtje de volgende ochtend.
  • En misschien zal de gemeente ook gevraagd worden of een aantal mensen een pan eten klaar kunnen maken voor de zaterdagavond, zodat we met elkaar een buffet klaarmaken voor de groep.
  • En mogelijk dat er dus ook wat meer tieners dan normaal in het dorp te zien zijn, als ze buiten een spel aan het doen zijn bijvoorbeeld.

  Het thema van het kamp is ‘Born this way’ n.a.v. het lied van Lady Gaga waarin ze zingt: ‘I’m beautiful in my way, ‘Cause God makes no mistakes, i’m on the right track baby, I was born this way.’

  Er wordt op dit moment nog nagedacht over wat precies het programma gaat worden van dat weekend. Maar als je het leuk vindt om mee te denken, dan hoor ik het natuurlijk graag! Meer informatie over het opgeven van de jongeren voor het kamp of voor het zijn van een gastgezin, volgt in het Contactblad van januari. Voor vragen, opmerkingen en/of tips kunt u natuurlijk altijd bij mij terecht: annebaljeu@gmail.com / 06-18113251.

  Hartelijke groeten,

  Anne Nijland