• Agenda:

  Zondag 25 februari 2018:
  9.30 uur, Irenekerk
  Voorganger: Drs. H. Hoekstra uit Emmen

 • @Home

  De nieuwe groep voor 15 tot 17 jarigen heet @home. Het is bij de dominee van Spijk thuis. We hopen dat de jongeren zich er thuis voelen en iets leren van je thuis kunnen voelen bij God.

  De data voor februari zijn:

  1 en 15 februari om 20.00 uur.

  Met behulp van multimedia en spelletjes ontdekken we welke bijzondere personen in de Bijbel voorkomen en wat we vandaag van hun levensverhalen kunnen leren.

   

  Informatie over het kamp van de jeugd: 16 – 18 februari 2018

  Ieder jaar gaan we met de jongeren van Lekker Belangrijk en @Home op kamp, maar dit jaar gaat het net even anders dan normaal.

  Dit jaar zullen er ongeveer 40 jongeren vanuit heel Nederland naar Bierum komen om kamp met onze jongeren te houden. Zij komen van de CWJ. Dat is de jongerenafdeling van de Charismatische Werkgemeenschap Nederland (CWN). Deze interkerkelijke werkgemeenschap (niet gelieerd aan een pinksterbeweging o.i.d.) organiseert ieder jaar conventies en kampen rondom thema’s waarbij het werk van de Heilige Geest centraal staat, omdat dit voor de meeste kerkgangers een onderwerp is dat veel vragen oproept.

  Het Winterkamp, dat binnen de CWJ ‘Winter Wonder Weekend (WWW)’ genoemd wordt, is bedoeld om jongeren ook in de winter samen te laten komen, én om hen te laten ontdekken hoe het er in andere (met name PKN-)kerken en op andere plekken in ons land aan toe gaat. Dat vindt in 2018 dus met toestemming van de kerkenraad in Bierum plaats, van vrijdag 16 t/m zaterdag 18 februari.

  Wat zullen jullie hiervan merken?

  • Het meest zal het te merken zijn aan de zondagochtenddienst van 18 februari, die in samenwerking met de CWJ gehouden zal worden. Waarschijnlijk worden de liederen dan ook (deels) begeleid door een tienerband.
  • Maar ook zal gemeenteleden gevraagd worden om gastgezin te zijn, om één of meerdere tieners dan wel niet-Bierumse leiding voor één nacht onderdak te bieden. Ze nemen zelf luchtbed en slaapzak mee, dus het gaat vooral om een dak boven het hoofd en een ontbijtje de volgende ochtend.
  • En misschien zal de gemeente ook gevraagd worden of een aantal mensen een pan eten klaar kunnen maken voor de zaterdagavond, zodat we met elkaar een buffet klaarmaken voor de groep.
  • En mogelijk dat er dus ook wat meer tieners dan normaal in het dorp te zien zijn, als ze buiten een spel aan het doen zijn bijvoorbeeld.

  Het thema van het kamp is ‘Born this way’ n.a.v. het lied van Lady Gaga waarin ze zingt: ‘I’m beautiful in my way, ‘Cause God makes no mistakes, i’m on the right track baby, I was born this way.’

  Er wordt op dit moment nog nagedacht over wat precies het programma gaat worden van dat weekend. Maar als je het leuk vindt om mee te denken, dan hoor ik het natuurlijk graag! Meer informatie over het opgeven van de jongeren voor het kamp of voor het zijn van een gastgezin, volgt in het Contactblad van januari. Voor vragen, opmerkingen en/of tips kunt u natuurlijk altijd bij mij terecht: annebaljeu@gmail.com / 06-18113251.

  Hartelijke groeten,

  Anne Nijland